WINO Z JABŁEK



Nie ma to jak dobre białe jabłkowe wino !

Drożdże SHERRY lub TOKAY 22 oraz pożywka dla drożdży winiarskich
Owoce : agrest , jabłka lub porzeczki - 8 kg
Woda - 3 do 4 litrów
Cukier - 2 do 3 kg
Owoce zaparzyć , wycisn±ć sok (5 - 6 l ), dodać przegotowan± wodę z 2 kg cukru . Po ochłodzeniu - dodać zaczyn drożdżowy ( przepis na zaczyn - na opakowaniu drożdży winiarskich ). Wlać do balonu . Po tygodniu dodać resztę cukru , wymieszać .


Jeżeli chcesz wiedzieć o wiele więcej , kliknij tutaj , a znajdziesz sie na wspaniałej stronie po¶więconej winu !

ŻYCZYMY SMACZNEGO !
BRACIA PIOTR I JAN ZAMOJSCY

Wstecz

Do strony głównej